Röster om boken

Kritikerlabbet: Två kritiker om boken Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död (Länk)

Man kan komma över sorgen på ett bra sätt och det vill de lära ut. 
Världens äldsta bloggare Dagny Carlsson (Lite beröm av vissa saker)

En otroligt välskriven bok om ett mycket svårt ämne. En bok jag tror och tycker att alla borde läsa”.
Ur bokrecension från Bettan, bokprataren

Äntligen kommer boken som ljudbok. Ett tips till er av mina vännner som vill veta lite mer hur sorg kan vara, hur man kan känna och hur man uppleva nåt så svårt men ändå nåt så vanligt.
Brittmarie Lind Wikblom

”Det är mycket generöst av dig och din författarkollega att ni i boken så personligt delar med er av era erfarenheter. För alla som själva drabbats på liknande sätt och för människor i deras närhet kan era texter vara något att få spegla och bryta sina egna upplevelser och funderingar i och mot. Men också i samhället i gemen är det viktigt att vi vågar se och tala med varandra när döden drabbar. Därför är det särskilt värdefullt att också era erfarenheter blivit belysta i media!”
Ärkebiskop Antje Jackelén

”Någon klok har sagt att man inte kan vara lite död och lite oskuld, men …”
Susanne Axell, programledare Fråga doktorn

”Vilket viktig bok ni har gjort. Verkligen bra gjort
Elsie Johansson, författare

”Er bok har varit till stor hjälp o tröst i sorgen. Har läst….gråtit ….läst … gråtit…en sida i taget… och fått sådan bekräftelse på att man inte blivit knäpp hur man tänker fungerar och agerar …ni är fantastiska Tack och lycka till”
Marie Nastic

Hallo! Aller først mange takk for bok! Dere har vært åpne og flinke til å fortelle om et vanskelig emne. Så fint at dere kunne gjøre dette sammen. Denne boken er sikkert til hjelp for mange i lignende situasjoner. Nå har jeg lest deler av boken, men har noe til gode. Det må ha vært god terapi for dere å kunne ’utlevere alle de vonde stundene’ ved å skrive. Livet går videre.
Beste hilsen fra S

”Boken är ett bevis på att man klarar mycket mera än man tror”
Åsa Gustavssons blogg

Igår när jag äntligen orkade gå på stan, hämtade jag boken ni skrivit fr bokhandeln. Inatt när jag inte kunde sova läste jag halva, ibland bakifrån för att kunna se ljuset. En sån tröst att läsa era ord!
Annika

”Har precis läst färdigt boken. Det tog lite tid för jag har läst den i etapper, för den väcker så många olika känslor. Snacka om ”ryggsäck”!!! Men sammanfattningen är: Mycket bra!!! Och behövd!!! Jag är övertygad att den kommer att hjälpa många som är/hamnar i liknade situationer. Man behöver få veta att det går att överleva, för det tror man ju inte…. Man behöver få veta att man inte är ensam… att fler gått igenom svåra händelser och överlevt. Även när man står ”bredvid” är era råd/tankar mycket viktiga. En bok som jag varmt kommer att rekommendera!!!
Tack för att jag fått ta del av era historier!
Kram från M

Fick denna fantastiska bok i helgen av min svägerska. Jag slukade boken. Väldigt mycket stämmer med hur mitt liv varit och hur det känns sedan min man dog för 8 år sedan i cancer. Så skönt att få ord på känslorna. Tack Marita och Christina.
Lena

Har nu sträckläst boken. Känner igen mycket, kring tankar, känslor och …bemötande. Jag har inte mist en man, utan ett barn men mycket av sorgen, oavsett sorg verkar ta sig lika uttryck. En sorg är alltid en sorg. Jag har fått bekräftat att sorg är något man får lära sig att leva med och att det går, även om det ibland är väldigt tungt. Lycka till med er bok.
Kram Camilla

En fin bok, som inte lämnade oss oberörda.
Hasse o Gunilla

Har läst 30 sidor i boken nu och tårarna rinner. Vilken fruktansvärd upplevelse…! Så bra att ni delar med er! Vilken kraft ni har! Fantastisk bok!
Maria, Kalmar

Ikväll har tårarna flödat efter att ha läst denna bok. Helt fantastisk i all sin sorg. Tack för att ni delat med er. Finns mycket att tänka på för oss som inte upplevt det ni gjort.
Susanne

Jag vill också tacka för en helt underbar bok som fått mig att gråta och samtidigt bli varm om hjärtat. Miste min älskade syster för snart 3 år sedan. Jag känner igen mig i så mycket ni skriver. Tack snälla goa ni för en underbar bok. Kramar
Ingela

Tack för allt det fina ni skriver/delar med er av i boken. Den berörde mig djupt, hade behövt den när jag miste min man. Boken fyller helt klart ett stort behov för oss som mist när och kär men även för andra runt omkring. Kram till er alla som gjort boken möjlig.
Ingrid

Boken levererades till mig igår kväll – ville läsa slut men har sparat 20 sidor till sänggåendet ikväll. Underbart, rörande, tänkvärt. Tack Elin för dina fina ord.
W.H.

Författarna har anförtrott mig ett ex av manuset, som jag nu har läst.
Det blev en riktigt bra bok. I flera avseende riktigt spännande, att få följa era liv.
Tårarna har runnit många många gånger när jag läst, både av medkännande och igenkännande skäl.
Många kommer att ha ”glädje” av boken!
Mari-Ann Hjulbäck, ordförande Vimil

Vilken fantastisk bok, jag läste halva igår kunde inte släppa den, längtar att få komma hem från jobbet och läsa ut den ikväll.
Tårarna rann och det var så fint skrivet, med lite humor mellan raderna gav den hopp om att det blir bättre.
En bok att var mycket stolt över!
Ann-Sofi Karlsson

Jag sträckläste er bok för ett par veckor sedan. Satt ensam i soffhörnet en lördag och kunde inte sluta läsa. Tack för att ni orkat dela med er så öppenhjärtigt! Tror bestämt att många kommer att ha gott av att läsa er bok; den förmedlar det allra svåraste öppet och ärligt, men också livsvilja, hopp och styrka inför framtiden.
För min egen del förstår jag, att mina tårar legat strax under ytan en tid, för jag har inte gråtit så mycket på länge, som jag gjorde den och den efterföljande dagen, både över er sorg och över min egen. Det blev som ett ”reningsbad”, och jag kände mig på något sätt lättad efteråt. Det har gått 6 år sedan Janne dog, och även om livet känns mycket lättare nu, inser jag att det är viktigt att tillåta sig att släppa fram tårarna emellanåt!
Tack ska ni ha och lycka till!
Solveig