Vänner för livet på grund av döden

Vi ville skriva denna bok för alla er som tyvärr har drabbats av samma tragedi som vi har. Det vill säga att livskamraten hastigt har dött alltför tidigt i livet. Vi har saknat en sådan här bok. Både för egen del och för dem runt omkring oss, men även för andra som drabbats och blivit ensamma kvar.

Största anledningen till vår bok är att försöka berätta att det går att överleva en enorm förlust och att det till och med går att komma tillbaka till det där som kallas livet. Att det går att kunna tänka sig en framtid igen.

I vår bok berättar vi och några i vår omgivning personligt om vårt liv före, under tiden och efter det vi kallar ”jordbävningen”.

Hos oss var funderingar och tankar på döden tidigare väldigt sällsynta. Möjligtvis handlade det om och när far- och morföräldrar skulle ”gå bort”.

Vi hade ju fullt upp med själva LIVET.

När döden gör intrång mitt i livet, då är tankarna och funderingarna på det fortsatta livet sällsynta, eftersom det känns som om man mer eller mindre själv också dör. Dock är tankarna på döden ständigt närvarande.

I boken ger vi tips och råd om hur vi tog oss igenom den verklighet som uppstår när någon du inte kan leva utan dör, men ger även vägledning för hur de runt omkring bör ”bete sig” (eller inte bete sig).

Vi vill dessutom berätta om den självklara gemenskapen i nätverket VIMIL (Vi som mist någon mitt i livet), som blev en slags ”livlina”. Där träffade vi varandra och där har vi mött nya (från början helt okända) vänner för livet – på grund av
döden. Personer med olika livsöden, men med sorgen och saknaden som gemensam
nämnare. Hos Vimil fanns förståelsen, där fanns de som visste hur det ÄR och hur det KÄNNS, och där kunde man få känna sig normal.

Varmt välkommen att dela våra erfarenheter

Christina och Marita